Geachte Mevrouw, Heer
Beste Vrienden van de Sint-Sulpitiuskerk Diest

Bij het begin van het nieuwe jaar biedt het voltallige bestuur u de allerbeste wensen voor een gezond, voorspoedig en liefdevol 2022.

2021 was andermaal een moeilijk jaar. Ondanks vele beperkingen kon de expo “700 jaar Sint-Sulpitiuskerk Diest” met succes georganiseerd worden. Bijna 5000 personen hebben de tentoonstelling bezocht en velen waren verrast door het monumentale kerkinterieur en de waardevolle kunstcollectie.
Een mooie waardering was ook dat de stad Diest bij het koninklijk bezoek in november aan ons koningspaar vier van onze jaarboeken heeft geschonken. Zo staan ‘ de Vrienden’ voortaan ook in de bibliotheek van het koninklijk paleis.

Voor 2022 wachten we nog op betere en zekere tijden, maar we hebben al wel één en ander op het getouw staan. Onze jaarlijkse ledenvergadering schuiven we voorzichtig en ver genoeg vooruit naar het voorjaar. We hopen u allen op zaterdag 23 april 2022 om 14u te kunnen uitnodigen in de Sint-Sulpitiuskerk.

Voorzitter-auteur Dr.Michel Van der Eycken zal er zijn jaarboek 2022 “ Comt in mijnen hof “ voorstellen, over de geschiedenis van de Diestse begijnen en hun begijnhof van de 13 de eeuw tot heden. Het boek telt 160 pagina’s en is rijk geïllustreerd met 126 foto’s van de gebouwen en van de kunstschatten van het begijnhof, waaronder deze die bewaard zijn in het Stedelijk Museum de Hofstadt van Diest. Deze publicatie is een aanrader voor elke Diestenaar en elke geïnteresseerde bezoeker van het Diestse begijnhof, dat opgenomen is op de UNESCO-Werelderfgoedlijst.

Het ledenpakket bevat een exemplaar van dit jaarboek 2022, gezinslidkaart en de nieuwsbrief nr 18.
Reden te meer om uw trouw lidmaatschap voor 2022 te verlengen door overschrijving van uw lidmaatschapsbijdrage van € 30 ofwel € 50 als steunend lid op BE21 4529 0739 5103, waarvoor onze welgemeende dank!

We houden u stipt op de hoogte over het afhalen en/of bezorgen van uw ledenpakket en over onze volgende activiteiten.

Hartelijk dank voor uw vertrouwen en uw sympathie
Met vriendelijke groet vanwege voorzitter en bestuursleden

Beste Bezoeker,

In het kader van de campagne  ' Museum & Shopping Zondagen Diest'

zijn  het museum voor religieuze kunst in de Sint-Sulpitiuskerk  èn ook alle stadsmusea in Diest  open van 13 tot 17 uur.

op zondagen 9 januari - 6 februari - 6 maart - 3 april - 1 mei  2022

Hartelijk welkom in Diest  en loop even binnen in de Sint-Sulpitiuskerk !

Wie de misviering van zondag 21/11/2021 in het kader van 700-jaar Sint-Sulpitiuskerk heeft gemist, of opnieuw wil bekijken, dit kan via de volgende link: https://youtu.be/-ZeMPeOsTrI

 

Andere erediensten zijn te volgen via de rubriek Erediensten.

 

 

Beste Vrienden 

Zondag 21 november 2021 om 10u30, op het hoogfeest van Christus Koning, komen we samen rond het altaar in de Sint-Sulpitiuskerk van Diest voor de plechtige dankviering ' zeven eeuwen huis van God voor mensenkinderen '

met :

 Voorganger, eredeken Felix Van Meerbergen

Organist Michel Verhaegen 

Dionysiuskerkkoor

Vocaliste Hanne Hautekiet zingt : 

  • Vergiss mein nicht, Johann Sebastian Bach
  • Never weather beaten sail, Thomas Campion
  • Pie Jesu, Gabriël Fauré
  • Heilig Heilig Heilig, Franz Schubert
  • Jesus bleibet meine Freude, Johann Sebastian Bach
  • Jubilate, Servite

 

Beste Vrienden, we vinden het erg spijtig, 

maar omwille van verstrengde coronamaatregelen zijn we genoodzaakt om de voorziene receptie te schrappen. Het aanbieden van drank in de kerk wordt aanzien als een evenement en hiervoor gelden striktere regels dan voor het bijwonen van de eredienst.

Mogen wij u ook vriendelijk herinneren in de kerk en gedurende de plechtigheid uw mondmasker te dragen. 

 Eredeken Felix, de voorzitter en het bestuur, 

kijken er naar uit u zondag te mogen verwelkomen in de kerk.