De vzw. Vrienden van de Sint-Sulpitiuskerk zag het levenslicht op 31 december 1968. Kort na de opstart formuleerden de toenmalige voorzitter, Fernand Hermans, en zijn bestuursleden volgende doelstellingen: “ de geschiedenis en oudheidkunde met betrekking tot de Sint-Sulpitiuskerk doen kennen, bij te dragen tot de waardering en vrijwaring van dit kunstpatrimonium, van zijn kunstschatten en oudheidkundige voorwerpen en mede te werken aan het onderhoud van het kerkelijk patrimonium”. De jonge vereniging kende een snelle groei en vandaag de dag vormen de Vrienden van de Sint-Sulpitiuskerk een socio-cultureel-religieuze organisatie waar ca. 220 gezinnen lid van zijn.

De huidige bestuursploeg doet zijn best om aan de initiële doelstellingen van de stichters trouw te blijven, maar tegelijk ook een modern profiel aan hun vereniging te verlenen.

De aandacht voor het kerkelijk patrimonium van de Sint-Sulpitiuskerk blijft centraal staan in de werking van de Vrienden maar steeds meer besteden wij ook aandacht aan socialiserende initiatieven als reizen, concerten, religieuze herdenkingsplechtigheden en de jaarlijkse publicatie van een nieuwsbrief en een jaarboek. De creatie van deze website is de voorlopig laatste stap in het up-to-date houden van onze werking.

Als u graag meer informatie wil over onze werking kan u contact opnemen met de voorzitter ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.-tel./013 334751) of met één van onze andere bestuursleden.

Lid blijven of worden kan door overschrijving van 30 euro ( gewone leden ) of 40 euro ( ereleden ) op rekeningnummer 452-9073951-03 van de Vrienden van de Sint-Sulpitiuskerk.

Volledigheidshalve nog even de namen van onze huidige bestuursploeg:

 Michel Vander Eycken - voorzitter, Peter Claes - ondervoorzitter, deken Felix Van Meerbergen, Rob Degelin - secretaris, Mia Schauwers - penningmeester, Leon Beckers, Bernadette Bielen, Diane Bielen, Paula Broeders, Rik Claes, Marc Decombes, Maurice Ilegems, Johan Vander Eycken, Fons Bonroy en Laura Hanssen bestuursleden.

De officiële akten van onze vzw kunnen geconsulteerd worden op: http://www.ejustice.just.fgov.be/vzw/vzwn.htm. Voor de opzoeking moet het ondernemingsnummer van onze VZW ingegeven worden : 410.731.949.

Laatst aangepast op zondag, 26 03 2020