Diest, 10 maart 2022

Geachte Mevrouw, Heer

Beste Vrienden  van de Sint-Sulpitiuskerk Diest

 Na twee jaar onderbreking wegens corona nemen wij als Koninklijke Vrienden van de Sint-Sulpitiuskerk de jaarlijkse traditie weer op om het jaargetijde plechtig te herdenken van prins Filips-Willem van Oranje,    die begraven  ligt op het koor van de Sint-Sulpitiuskerk.

Op zondag 3 april 2022 om 10u30  gaat eredeken Felix Van Meerbergen     in de Sint-Sulpitiuskerk voor in de Eucharistieviering en vertolkt het Sint-Dionysiuskoor o.l.v. dirigent Bartel Wilms de liturgische gezangen.  

Wij nodigen u vriendelijk uit om deze plechtigheid met aansluitende bloemenhulde bij te wonen in aanwezigheid van eerste schepen de heer Geert Cluckers, het bestuur van onze vereniging, de kerkraad, het parochiebestuur en de Diestse vormelingen.

Bij het graf geeft voorzitter Michel Van der Eycken aan alle belangstellenden een toelichting over prins Filips-Willem.

Aan alle aanwezigen bieden wij na de viering een receptie aan in de kerk.  Wij hopen u talrijk te mogen verwelkomen.

š š š

Met dit schrijven geven we u ook al een blik op onze geplande lente- en zomeractiviteiten voor 2022 en nodigen u weldra uit voor:

  • zaterdag 23 april om 14u: ledenvergadering, voorstelling door auteur Michel Van der Eycken van het jaarboek ’ Comt in mynen hof ” over het begijnhof van Diest  en overhandiging van dit jaarboek+ nieuwsbrief+ lidkaart  aan onze trouwe leden van 2022 en info over de geplande uitstap en reis (onder voorbehoud )
  • dinsdag 7 juni gezellige daguitstap met autocar : bezoek Oranjestad Breda met ontspannende boottocht door nationaal park Biesbosch
  • 6-7-8 september driedaagse begeleide culturele ledenreis met autocar naar het Groothertogdom Luxemburg (onder voorbehoud)

 met vriendelijke groeten,

het bestuur van de Koninklijke Vrienden Sint-Sulpitiuskerk Diest vzw