Auteur : Fons BONROY

Titel : Schilderen met licht, de magische wereld van het glas in lood- 90 pagina's

Jaaruitgave : 2020

In haast alle middeleeuwse kerken en kathedralen vindt men kostbare glas-in-loodramen die tot doel hadden de ongeletterde mens, in een sacrale en haast bovenaardse sfeer, in te wijden in de mysteries van zijn geloof. 

In dit jaarboek 2020 beschrijft Fons Bonroy uitvoerig en op bijzonder boeiende wijze de geschiedenis en iconografie van de glasramen in de Sint-Sulpitiuskerk. Hij plaatst ze in het ruimer perspectief van de  Europese glaskunst door de eeuwen heen en geeft antwoord op de vraag hoe ze tot stand komen in het atelier van de kunstenaar. 

Dit jaarboek 2020  glanst van heimwee naar een groot verleden. Een boek vol zorg om niet verloren te laten gaan wat het leven bezielt. Het telt 90 pagina's en is rijk geïllustreerd met paginagrote foto's van Peter Claes. 

Hopelijk vindt dit boek een weg naar alle lezers die hunkeren naar de verstilde schoonheid van deze kunstschatten in de Diestse Sint-Sulpitiuskerk.

Beschikbaarheid:  bestelling Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of afhalen aan de balie in de Sint-Sulpitiuskerk te Diest

Kostprijs :

€ 20  - bij afhaling aan de museumbalie in de kerk, tijdens openingsuren *

€ 25  - verzending naar adres in België  na ontvangst van betaling op BE21 4529 0739 5103

openingsuren 2021 Museum Religieuze Kunst van de Sint-Sulpitiuskerk Diest

   vanaf 1 juni tot en met 30 september 

    dinsdag - woensdag - donderdag - vrijdag - zaterdag - zondag  van 13u - 17u 

    gesloten op maandag