Geachte Mevrouw, Heer
Beste Vrienden van de Sint-Sulpitiuskerk Diest

Bij het begin van het nieuwe jaar biedt het voltallige bestuur u de allerbeste wensen voor een gezond, voorspoedig en liefdevol 2022.

2021 was andermaal een moeilijk jaar. Ondanks vele beperkingen kon de expo “700 jaar Sint-Sulpitiuskerk Diest” met succes georganiseerd worden. Bijna 5000 personen hebben de tentoonstelling bezocht en velen waren verrast door het monumentale kerkinterieur en de waardevolle kunstcollectie.
Een mooie waardering was ook dat de stad Diest bij het koninklijk bezoek in november aan ons koningspaar vier van onze jaarboeken heeft geschonken. Zo staan ‘ de Vrienden’ voortaan ook in de bibliotheek van het koninklijk paleis.

Voor 2022 wachten we nog op betere en zekere tijden, maar we hebben al wel één en ander op het getouw staan. Onze jaarlijkse ledenvergadering schuiven we voorzichtig en ver genoeg vooruit naar het voorjaar. We hopen u allen op zaterdag 23 april 2022 om 14u te kunnen uitnodigen in de Sint-Sulpitiuskerk.

Voorzitter-auteur Dr.Michel Van der Eycken zal er zijn jaarboek 2022 “ Comt in mijnen hof “ voorstellen, over de geschiedenis van de Diestse begijnen en hun begijnhof van de 13 de eeuw tot heden. Het boek telt 208 pagina’s en is rijk geïllustreerd met 126 foto’s van de gebouwen en van de kunstschatten van het begijnhof, waaronder deze die bewaard zijn in het Stedelijk Museum de Hofstadt van Diest. Deze publicatie is een aanrader voor elke Diestenaar en elke geïnteresseerde bezoeker van het Diestse begijnhof, dat opgenomen is op de UNESCO-Werelderfgoedlijst.

Het ledenpakket bevat een exemplaar van dit jaarboek 2022, gezinslidkaart en de nieuwsbrief nr 18.
Reden te meer om uw trouw lidmaatschap voor 2022 te verlengen door overschrijving van uw lidmaatschapsbijdrage

                     van € 30 ofwel € 50 als steunend lid op BE21 4529 0739 5103

waarvoor onze welgemeende dank!

We houden u stipt op de hoogte over het afhalen en/of bezorgen van uw ledenpakket en over onze volgende activiteiten.

Hartelijk dank voor uw vertrouwen en uw sympathie
Met vriendelijke groet vanwege voorzitter en bestuursleden

Wie de misviering van zondag 21/11/2021 in het kader van 700-jaar Sint-Sulpitiuskerk heeft gemist, of opnieuw wil bekijken, dit kan via de volgende link: https://youtu.be/-ZeMPeOsTrI

 

Andere erediensten zijn te volgen via de rubriek Erediensten.

 

 

De Koninklijke Vrienden van de Sint-Sulpitiuskerk stellen de nieuwe folder van de kerk voor, deze is gratis ter beschikking in het museum voor religieuze kunst in de kerk.