De Vrienden

van de Sint-Sulpitius

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

Jaarvergadering 2013

E-mailadres Afdrukken PDF

Het oude jaar blaast zijn laatste adem uit, 2013 staat ongeduldig te kloppen aan de deur.

De Vrienden van de Sint-Sulpitiuskerk hopen oprecht dat het nieuwe jaar voor ieder van u voorspoedig, vredevol en gezond mag verlopen.

Naar aloude traditie vieren wij in januari het feest van onze patroonheilige, Sulpitius van Bourges. Zijn naamdag valt op 17 januari en daarom plannen wij onze algemene ledenvergadering elk jaar op de zaterdag die het dichtst aanleunt bij de feestdag van onze patroon. Dit jaar is dat op zaterdag 19 januari 2013 om 15.00 uur stipt. Wij kunnen daarvoor andermaal terecht in de bijzonder gastvrije lokalen van de Zusters van de Voorzienigheid, Demerstraat 13, Diest. De wagen parkeren kan op de speelplaats van de school, maar dan moet u wel binnenrijden via de poort in de Vissersstraat. Ook de parkings aan de Boudewijnvest en de Kluisbergstraat liggen in de onmiddellijke omgeving van de school. Gewoontegetrouw serveren wij u ook dit jaar weer het vanouds beproefde recept: een afwisseling van woord, muziek en Bourgondische verwennerij.

Na de verwelkoming en het jaaroverzicht door ondervoorzitter Peter Claes, stelt voorzitter Fons Bonroy het nieuwe jaarboek van de Vrienden van de Sint-Sulpitiuskerk aan u voor. “De verre tocht naar het licht“ is een nieuw Berchmansboek waarin zes verschillende auteurs hun licht laten schijnen over onze heilige stadsgenoot.

Daarna geeft reisleider John Pot toelichting bij de Romereis die we dit voorjaar met de Vrienden ondernemen. Het betreft een elfdaagse reis van 15 tot 25 april 2013, waarin we naast een verblijf van vier dagen in Rome ook prachtige steden als Ravenna, Perugia, Terni, Assisi en Loreto aandoen.
We vliegen tot Bologna en de rest van het traject leggen we af met de bus. We schakelen onderweg ook een vijftal stapmomenten in ( 10 – 15 km. ), maar dat blijft volledig facultatief.


Voor de niet-stappers is er telkens een aangepast programma. Voor mensen die niet zo lang van huis willen of die minder mobiel zijn voorzien we de mogelijkheid om alleen de laatste vier dagen mee te maken. Zij vliegen rechtstreeks naar Rome en sluiten daar aan bij de groep. In Rome is er voor alle deelnemers ook een ontvangst op de ambassade en een audiëntie bij de paus voorzien. Op 19 januari verneemt u alle details uit de mond van de verantwoordelijken van “De Reiswinkel”, John en Ann. Wij informeren u dan ook over de prijs en de modaliteiten om in te schrijven.

Tot slot van de academische zitting stellen deken Felix Van Meerbergen en secretaris Rob Degelin ons de activiteiten tijdens het Berchmansjaar voor.

Tussendoor zijn er muzikale intermezzi van folkensemble Foluda. Hun repertoire bestaat hoofdzakelijk uit traditionele muziek uit binnen- en buitenland en lokale traditionals.

Tijdens of na de receptie kan u ook onze Nieuwsbrief ( 24 pagina’s in vierkleurendruk ), het jaarboek en uw lidkaart 2013 bij de medewerkers van het secretariaat afhalen.

Bij het begin van het nieuwe jaar vragen wij u ook vriendelijk om uw lidmaatschap te vernieuwen. Dat kan door het storten van 25 euro ( gewone leden ) of minimum 40 euro ( steunende leden ) op rekeningnummer BE21 4529 0739 5103 van de VZW - Vrienden van de Sint-Sulpitiuskerk, Diest. Wij danken u van harte voor uw blijvende steun en loyauteit.

In de hoop u talrijk te mogen begroeten op onze algemene ledenvergadering tekenen wij met
vriendelijke hoogachting,

Fons Bonroy,
voorzitter
Peter Claes,
ondervoorzitter
Rob Degelin,
secretaris
Jean-Marie Jeurissen, penningmeester
Felix Van Meerbergen, deken
Maurice Ilegems, Leon Beckers, Rik Claes, Michel Van der Eycken, Danique Moors, Johan
Van der Eycken, bestuursleden.

Laatst aangepast op woensdag, 16 januari 2013 19:36  

Onze toekomstige activiteiten:

Geen evenementen

Banner