De Vrienden

van de Sint-Sulpitius

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

Programma 2017 -2018

E-mailadres Afdrukken PDF

Diest, 20 september 2017

 

Geachte mevrouw, geachte heer,

Beste vrienden van de Sint-Sulpitiuskerk,

September is voor de Vrienden van de Sint-Sulpitiuskerk traditiegetrouw het begin van een nieuw werkjaar. En dat belooft ook in 2018 heel druk en geanimeerd te worden.

Even een kleine vooruitblik:

Van  vrijdag 30 maart tot en met zondag 20 mei 2018 organiseren wij bij het graf van  prins Filips Willem van Oranje, in het koor van de St. Sulpitiuskerk, een extra tentoonstelling, in samenwerking met de stad en aansluitend bij de herdenkingstentoonstelling in de Lakenhalle.

Ook onze meerdaagse reis staat volgend jaar in het teken van de Oranjefeesten. Begin juni 2018 trekken wij naar Zuid-Frankrijk, meer bepaald naar steden als Avignon, Arles en Orange in de oogverblindend mooie Provence. Later verneemt u hier heel wat meer over, wij zijn volop bezig met de voorbereiding.
Voor onze najaarsreis 2018 bouwen we verder op de succesformule van twee jaar geleden. Toen trokken we naar het kasteel de Merode in Westerlo voor de beklijvende musical over Albert I. Eind augustus 2018 wonen we op dezelfde locatie het nieuw muzikaal spektakel bij ditmaal over onze beroemde Vlaamse schilder P.P. Rubens. Ook daarover krijgt u later nog de nodige info.
En dan willen we u nu al verklappen dat onze algemene vergadering van het jaar 2019 heel speciaal wordt. De Vrienden van de Sint-Sulpitiuskerk bestaan dan 50 jaar en dat mag vanzelfsprekend met de nodige luister gevierd worden.

Op zaterdag 20 januari 10 februari 2018 is er onze algemene ledenvergadering met de traditionele ingrediënten: woord, muziek, een lekkere hap en vooral veel warme menselijke ontmoetingen.

Op zondag 8 april 2018 vieren wij het jaargetijde voor prins Filips Willem ter herdenking van zijn begrafenis in de Sint-Sulpitiuskerk, exact vierhonderd jaar geleden. De plechtige eucharistieviering zal worden voorgegaan door kardinaal Jozef De Kesel en het gerenommeerd Operakoor uit Oranjestad Breda zal zorgen voor de muzikale ondersteuning. Verschillende binnen- en buitenlandse delegaties zullen na afloop deelnemen aan de bloemenhulde bij het graf van de prins.

Maar blijven we nog even in 2017.

We willen u graag uitnodigen voor onze najaarsuitstap die dit jaar plaatsvindt op zaterdag 21 oktober. Onze bestemming is het heuvelende Pajottenland, de streek van Witse en Urbanus, maar ook van Breughel, geuze-lambiek, volksmuziek en een eeuwenoude Mariadevotie.

Ons programma ziet er als volgt uit:

- 8.30 stipt vertrek met autocar, boven op de citadel

 

- 10.00 uur: aankomst in Halle en ontvangst met koffie en koek in restaurant Alsput.

- 10.30 uur: bezoek aan de prachtig gerestaureerde St.Martinusbasiliek van Halle.

- Na de inleidende film ‘Het mysterie van de Bouwmeester’ (verteld door Hubert Daemen, alias Witse) bezoeken we onder leiding van een gids de kerk en de crypte.

- 12.30: middagmaal in restaurant Alsput

-

Menu :

· soep van de dag

· karbonaden in Kriek van Boon met kroketjes

· gebak van het huis

· aperitief, 1 glas wijn of bier en water zijn in de prijs inbegrepen.

- 14.30 uur: bezoek aan brouwerij Boon in Lembeek waar  de befaamde Kriek en Geuze-Lambiek worden gebrouwen met aansluitend degustatie in een nabijgelegen café.

- 16.30 uur: terugreis naar Diest

 

U kan aan deze uitstap deelnemen door 55 euro te storten op rekeningnummer

BE21 4529 0739 5103 van de VZW Vrienden van de Sint-Sulpitiuskerk.

Wacht vooral niet te lang om in te schrijven, zo bent u zeker dat u er die dag in alle gemoedsrust bij kan zijn.

Ondertussen groeten wij u beleefd en vriendelijk,

 

Fons Bonroy -voorzitter, Peter Claes -ondervoorzitter,  deken Felix Van Meerbergen ,Rob Degelin-secretaris, Mia Schauwers -penningmeester, Leon Beckers, Bernadette Bielen, Diane Bielen, Paula Broeders, Rik Claes, Marc Decombes, Maurice Ilegems, Michel Van der Eycken, Johan Van der Eycken -bestuursleden.

 

 

Laatst aangepast op vrijdag, 05 januari 2018 05:16  


Banner