De Vrienden

van de Sint-Sulpitius

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

Jaarvergadering 2014

E-mailadres Afdrukken PDF

De Vrienden van de Sint-Sulpitiuskerk kunnen met voldoening terugkijken op een goed gevuld en gevarieerd werkjaar 2013. In het voorjaar herdachten we traditiegetrouw Prins Filips-Willem, gaven we ons over aan enig Bourgondisch tafelgenot in Kookstudio Asdonk en ontvingen wij talloze bezoekers tijdens Open-Kerkendag. Begin oktober bezochten wij tijdens onze najaarsuitstap het klooster van de Ursulinen in Onze-Lieve-Vrouw--Waver, de stad Mechelen en het museum van de Holocaust in de Dossinkazerne. Daarnaast participeerden wij erg intens aan het Berchmansjaar: we publiceerden een lijvig jubileumboek onder de titel “Jan Berchmans van Diest. De verre Tocht naar het Licht”, gingen in Jans voetsporen op weg naar Rome en voerden, vier avonden lang, onder de inspirerende leiding van onze secretaris Rob Degelin, een beklijvende “Jan van Diest” ten tonele. Voor ons een mooie climax van een erg succesvol jaar. Maar nu is het alweer tijd om vooruit te blikken.

Naar goede gewoonte openen wij het nieuwe werkjaar met onze algemene ledenvergadering met academische zitting en receptie. Ook dit jaar valt deze samenkomst weer op de zaterdag die het dichtst aanleunt bij de feestdag van onze patroonheilige, Sint-Sulpitius, meer bepaald op zaterdag 18 januari 2014, om 15.00 uur stipt.  We kunnen ook nu weer terecht in de gezellige refter van het Instituut van de Voorzienigheid, Demerstraat 12, Diest. Door de werken i.v.m. het Demerproject kan u momenteel helaas niet parkeren op de speelplaats van de zusters. De parkings in de Kluisbergstraat en op de Boudewijnvest en de Valleilaan lijken ons geschikte alternatieven. Tijdens de academische zitting stellen wij het nieuwe jaarboek voor, blikken wij in woord en beeld terug op onze toneelcreatie en nemen wij u mee op een verkennende trip richting Frankrijk, met het oog op onze vierdaagse voorjaarsreis (van 1 tot 4 mei). De precieze reisbestemming houden we nog even geheim, maar we kunnen u toch al melden dat we de inschrijvingen openen diezelfde zaterdag, 18 januari 2014. Voor de muzikale noot zorgen dit jaar het vierstemmig koor “Ma Cantare” o.l.v. Hilde Vandeweyer en de luitspelers Bernd Haegemann en Arthur Debski (die van het toneel, inderdaad!).

Bij het begin van het nieuwe jaar vragen wij u ook vriendelijk om uw lidmaatschap te hernieuwen. Dat kan door het storten van 25 euro (gewone leden) of mimimaal 40 euro (steunende leden) op rekeningnummer BE21 4529 0739 5103 van de VZW-Vrienden van de Sint-Sulpitiuskerk, Diest. Wij dringen er ook nog eens op aan om, mocht dat nog niet gebeurd zijn, ons bij hoogdringendheid uw mailadres door te geven, als het kan via digitale weg op volgend adres: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. Het zal ons in staat stellen om efficiënt en snel met u te communiceren.

Ondertussen danken wij u oprecht voor uw blijvende steun en loyauteit en hopen wij u als vanouds talrijk op onze ledenvergadering te mogen begroeten.

Met vriendelijke hoogachting,

Fons Bonroy (voorzitter)
Peter Claes (ondervoorzitter)
Jean-Marie Jeurissen (penningmeester)
Rob Degelin ( secretaris)
Felix Van Meerbergen (deken)
Maurice Ilegems, Leon Beckers, Michel en Johan Van der Eycken, Rik Claes (bestuursleden).

Laatst aangepast op dinsdag, 24 december 2013 10:01  

Onze toekomstige activiteiten:


Banner